Tervueren K-kuld
Dagbog

15.12.2009. Nye billeder af Kevin her

Beretning fra Kevin:
Ellers går det godt med ham, han bliver luftet ved sengetid og så 2 gange om natten. Og der har ikke været de store uheld med ham.
I lørdags var han med til juleafslutning i DCH, det tog han med høj haleføring. Han fik tumlet en hel del med en Berner sennen hvalp… Så vi var trætte lørdag aften.
Han har også fået hilst på Birgittes hund og min kat, hvis de ikke viser ham opmærksomhed, gør han bare af dem…. Lille frækkert...

Beretning fra Kolja (Thor):
Hjemturen gik uden problemer. Han hverken hylede eller blev køresyg. Inat har han vækket mig 2 gange, da han skulle ud og tisse. Kun 1 gang har han tisset inde, fordi jeg ikke forstod det, da han stod ved døren. Han er rigtig fræk, og lige præcis som jeg havde ønsket mig.

Beretning fra Kanzi:
Kanzi er bare sådan en kær, sej og frygtløs lille hvalp, hende skal vi nok få meget glæde af.
Hun satte sig under en køkkenstol da vi kom hjem, så Finta lige kunne snuse færdig og også Finta viste sig fra sin aller bedste side, så det gik heldigvis meget fredeligt.
Kanzi går også rigtigt fint i snor, som om hun aldrig har lavet andet. Hun er rigtig nysgerrig og alt bliver undersøgt og hun er tilsyneladende temmelig frygtløs.

14.12.2009. Kolja rejste igår, efter han havde været en tur i skole. Han hedder nu Thor.
13.12.2009. Kayman og Kolja har været "i skole" idag.
Tusind tak til Anne og Bodil, fordi I ville hjælpe med at give mine drenge denne oplevelse! Billeder her

Beretning fra Kanto:
Dagen i dag har været hård for en lille hund, og den ligger nu og sover tungt. Vi har haft ham med inde på gågaden for at se julebyen, barnevogne mm. Han tog det meste i stiv arm (pote). Var rigtig nysgerig efter at snakke med alle. Når han var lidt utryg, satte han sig bare ned og kikket på tingene før de blev undersøgt. Det eneste han ikke er glad for er biler.

12.12.2009. Kuno er rejst idag

Beretning fra Kuno:
Hjemturen gik fint, selvom han var meget køresyg. Han hylede slet ikke. Efter at have undersøgt alt her hjemme meget frimodigt, lagde han sig til at sove på Jesper´s mave.

09.12.2009.

Nye billeder af Kayman og Kolja

Beretning fra Kanto:
Vi er kommet godt hjem. Han sov en stor del af vejen og lige nu ligger han på stue gulvet og sover. Ungerne blev glade for ham. Han har prøvet at have snor på, og det gik godt. Han er bare så god til og gå i snor. Asger vores knægt gik tur med ham i dag. Henrik var med for at holde øje med dem, men han havde ham med i skoven uden problemer. Vi havde en stolt dreng, da han kom hjem.

Beretning fra Kira:
Vi er kommet godt hjem, men Kira kastede op 2 gange på hjemturen.
Et billede af Kira og hendes nye ven Sam her

08.12.2009. Idag er Kanto rejst til vores fodervært.

Nye billeder af Kanto og Kuno her

Beretning fra Kito:
Søndag var vi en tur i Føtex og hilse på kollegaerne. Indkøbsvogne var noget farligt noget, men efter at have mødt et par stykker, var det ikke længere et problem. Han ville meget gerne hilse på alle. Idag, tirsdag, tog vi så en lidt længere gåtur. Skulle lige hæve lidt penge ved en automat i et meget trafikeret kryds og ingen reaktion fra Kitos side. På vej hjem gik vi atter en tur omkring Føtex og det nød han. Slutteligt besøgte vi dyrlægen. Tja lige før han ikke gad med hjem. Det var jo meget rart at ligge med et griseøre og så hygge sig med det hos dyrlægen.
Undersøger alt og hilser på andre hunde uden problemer.
Han sover pænt om natten og vækker mig om morgenen, ved at hive i sengetæppet og når jeg så reagerer stikker han hovedet frem og lægger ørerne på den der helt uimodståelige Tervueren-facon.
Han har masser af legetøj, men det foretrukne er karkludene, hans bold med godbidder i og bideringen du gav ham med.
Han kommer meget gerne tilbage med de ting som jeg kaster til ham og afleverer dem pænt, men han sætter sig foran mig. Det gør vi så max 3 gange, så han ikke kommer for højt op.
Alt i alt er han en rigtig nem hund, som ikke er særlig destruktiv eller højlydt.
Vi takker dig rigtig mange gange for, at vi fik lov at købe Kito af dig og det var helt klart det rigtige valg.
De kærligste hilsner fra
Annelise, Nick og Finn
samt rigtig mange vov og kærlige slik fra Kito

06.12.2009. Idag er Kira rejst. Det er blevet meget stille, nu halvdelen af kuldet er rejst til deres nye familier.

Der er nye billeder af Kito, Kevin og Kira her

05.12.2009. Idag rejste Kanzi, Kito og Kevin. Alle 3 tog hjemturen næsten uden at hyle og kun Kito kastede lidt op. De har alle 3 nysgerrigt undersøgt deres nye hjem, inden de gik ombord i en skål foder og faldt i søvn :-)

Beretning fra Kevin:
Turen hjem med Kevin gik stille og roligt. Nu har han spist, været ude og været fræk i en halv time - for at gå omkuld ved siden af mig i sofaen. Han er bare dejlig!

04.12.2009. Idag har vi hygget med hvalpene. Vi har gået tur, kørt en tur ind til byen, haft dem enkeltvis inde i stuen, leget og nusset.

Fra imorgen begynder de at rejse hjemmefra. Vi håber, at alle familier får ligeså meget glæde af hvalpene, som vi har haft. Det har været en spændende rejse at følge deres opvækst indtil nu. Vi er lige imponerede ved hvert kuld over deres fantastiske udvikling på så kort tid.

03.12.2009. Idag var vi hos dyrlægen for at vaccinere hvalpene. Også dette tog de alle meget roligt. Ikke en af dem protesterede over at komme på bordet, blive undersøgt eller stukket i :-)

Bagefter var hvalpene meget trætte og sov i 4 timer ;-)

Vi var ude at gå tur inden aftalen hos dyrlægen, og om aftenen var hvalpene med inde i stuen alene.

02.12.2009. Hvalpene er blevet chippet idag. Det tog de meget roligt :-)
Så nu har de alle fået tildelt deres respektive navne og ejere.

Ellers har vi nydt det super flotte vejr igår og idag. Klar frost og solskin.
Nogle nye billeder her

01.12.2009. Jøsses - der er næsten ikke timer nok i døgnet for tiden... Ihvertfald ikke timer, hvor det er lyst...

Der er fuld knald på hvalpene ;-) De kræver en del arbejde nu, men man kan jo lide det ;-) Vi er ved at fordele de rigtige hvalpe til de rigtige familier, så vi kan få dem chippet og navngivet imorgen.

Idag har vi jo været velsignet med superflot vejr! Det er blevet udnyttet og der er taget mange billeder. De skal lige redigeres, så kommer de på siden. Desværre er fotoprogrammet stadig ikke så samarbejdsvilligt endnu :-(

Lilla hanhund har det ok. Såret ser ok ud. Han spiser, drikker og leger som om der intet er galt med ham.

30.11.2009. Var hos dyrlægen med Lilla idag. Såret ser ud til at hele. Vi rensede det og klippede flere hår væk omkring sårets åbning. Jeg fik penicillin med hjem til yderligere 3 dage, så han skal have det ialt i 9 dage. Det var en hævelse p.g.a. en infektion, som kunne være opstået fra et bid eller et slag. Det sker jo hurtigt, sådan som de hvalpe tumler rundt. Men det er gudskelov ikke en cyste, som kun kunne ordnes med operation.

Hvalpene har været med ude at gå enkeltvis idag, med en tur i bilen ind til byen samt enkeltvis med inde i stuen for at blive fotograferet og studeret :-)

29.11.2009. Idag ser såret på Lilla meget bedre ud. Det er tørt, og ser ud til at være blevet en anelse mindre. Han er heller ikke så øm mere. Han er stadig meget utilfreds med at få det renset. Dyrlægen ringede idag for at høre til ham, og da det ser så fint ud, så aftalte vi, at jeg skal komme ind på hospitalet med ham imorgen.

Hvalpene er blevet testet idag, og det forløb super godt.

28.11.2009. Hele dagen var det som igår med hævelsen på Lilla´s kind. Men sidst på eftermiddagen blev han meget irriteret og begyndte at klø sig. Hævelsen virkede større på midten. Jeg ringede til vagtdyrlægen, og under vores samtale sprang bylden. Der kom en væske ud, som hverken var blod eller betændelse. Dyrlægen kom og rensede såret. Vi forsøgte at klippe hårene væk rundt om åbningen, men han ville bare ikke ligge stille mere. Vi besluttede at lade ham få ro, samt lægge ham i isolation med sin mor i stuen natten over.
27.11.2009. Uha, der er sket meget de sidste uger... Hvalpene drøner rundt i hele huset og haven. De kommer med på gåture, og de er virkelig igang med at udforske verdenen omkring dem.

Deres tænder er sylespidse, de elsker at bide i bukseben, snørebånd etc. De spiser foderet tørt nu. De har også prøvet at få alt muligt lækkert at spise så som torskerogn med ris, Barf-kød, griseører i små strimler, små tyggeben og tyggepinde, tykmælk etc. De har indtil nu fået 2 ormekure, og de skal have en mere her i løbet af weekenden.

Idag måtte jeg desværre til dyrlægen med Lilla han, da han er hævet på højre kind og ned under hagen. Dyrlægen mener umiddelbart, at det er en spytcyste. Han er sat på penicillin og smertestillende over weekenden, og så ser vi videre.

10.11.2009. Der sker rigtig meget med hvalpene nu. De leger meget med hinanden og legetøjet. Dominans-legene er begyndt. De er meget sikre på benene. De er over hele huset nu. De kommer selv til skålen for at spise, når der bliver kaldt på dem.

I weekenden havde vi bl.a. besøg af en fremmed og venlig hanhund. Det synes hvalpene var helt fint.

Nye billeder her

07.11.2009. Hvalpene 4 uger gamle.

Da vi i denne weekend får pænt mange besøg og desuden skal på DKK udstilling i Herning, så kommer der først nye billeder af hvalpene på mandag.

01.11.2009. Navnene bliver følgende:

Casfan Kanto Kavil - solgt
Casfan Kayman Kavil
Casfan Kevin Kavil -solgt
Casfan Kolja Kavil - solgt
Casfan Kito Kavil - solgt
Casfan Kuno Kavil - solgt

Casfan Kanzi Deya - solgt
Casfan Kira Deya - solgt

31.10.2009. Hvalpene 3 uger gamle.
Nye billeder her

Nogle af hvalpene har skiftet farve på deres halsbånd, da "farmor og farfar" kom med nye halsbånd som gave.
Tusind tak!

Hvalpene udforsker nu stuen, leger med hinanden og legetøjet, og der er kommet meget mere lyd på :-)

28.10.2009. Hvalpene begynder nu at kravle ud over kanten af kassen. De er lidt mere mobile, bjæffer, knurrer og er bare vildt søde.
24.10.2009. Hvalpene 2 uger gamle.
Nye billeder her
21.10.2009. Hvalpene er nu 11 dage gamle, og der begynder at komme små sprækker ved øjenkrogene. Om et par dage, så kan de se den store verden :-)
De prøver at gå på deres usikre ben, og de er bare nogle søde tumlinge at se på ;-)

Et par nye billeder her

17.10.2009. Ja, så er hvalpene allerede blevet 1 uge gamle :-)
Nye billeder af dem både samlet og enkeltvis her
Vægten ser fin ud på dem alle. De er faste at røre ved, så alt er bare super fint :-)  Kaya æder som en mejetærsker, og det er vi godt tilfredse med.
14.10.2009. Mor og babyer har det godt.
Hvalpene tager på i vægt. Vi var lidt bekymrede for "hvid" dreng, da han virkede lidt "skinny", men han er kommet godt med nu.

2 nye billeder her

12.10.2009. De første individuelle billeder af hvalpene
11.10.2009.

Se de første billeder her

10.10.2009. Fødslen startede kl. 19:21 og varede til et godt stykke ud på natten. Det blev til 6 hanner og 2 tæver. Mor og babyer har det godt :-)
10.10.2009. Temperaturen har været svingende i nogle dage, og nu er den på vej ned.
Der er også kommet mælk i patterne.
27.09.2009. Hårene på maven falder af, og mælkebaren vokser
25.09.2009.
22.09.2009. Kaya´s mave vokser :-), og hun er synligt drægtig
17.09.2009. Kaya har taget på, og hun spiser godt igen
05.09.2009. Kaya virker drægtig - hun har ændret væsen og spiser underligt
10.08.2009. Anden parring - 12 minutter
08.08.2009. Første parring - 7 minutter

 

Tilbage til kuld

Back to litter